Skip to content

Ett samtal med 12-åriga Abdel Gawwad från Syrien

september 1, 2015
Igår besökte vi en flyktingförläggning utanför orten där jag bor…. Jag hade jag ett långt samtal med Abdel Gawwad, en 12-årig pojke som för 3 månader sedan gjorde den långa resan från Syrien till Sverige via flyktingbåt. Han berättade att de var över 300 personer under däck på en båt som inte borde ha varit i bruk…. De satt tätt packade i flera dagar utan vare sig mat, vatten eller ordentligt med syre med en okänd värld framför sig och krig och ruiner bakom sig samtidigt som de försökte förtränga tankarna på föräldrar, barn, vänner och bekanta som hade blivit brutalt mördade av regimstyrkorna….

Abdel Gawwad och de andra på båten hade bara en sak i tankarna när de satt där i båtens mörka lastrum…. De såg alla framför sig ett liv i lyx där de tror sig ha rätt att komma hit och plocka ut 57.000 kr skattefritt i månaden på Svenskarnas bekostnad plus bostadsbidrag…. Fy fan vad osmakligt…. Tror de att vi har hur mycket pengar som helst här i Sverige….? Vi har faktiskt egna problem….

Någon sa att vi Svenskar spenderade 66 miljarder kronor på julhandeln 2015 som om det har med saken att göra…. Abdel Gawwad tänker sig väl att vi ska skita i vår kultur och våra traditioner och sluta att ge våra egna barn julklappar bara för att han ska leva ett liv i sus och dus…. Jävla skäggbarn….
Annonser

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: