Skip to content

Enkel mattematik….

september 6, 2015

  
Varför förstår inte PK människorna vad verklighetens folk vill? Det är ju faktiskt inte svårare än ett och två och tre….

SD har 25,2% av rösterna och i de två senaste undersökningarna jag läste om invandring så ville 17% minska invandringen….

25,2 + 17 + 17 = 57,2%

Majoritet  säger alltså NEJ till fri invandring. När ska PK media inse detta….?

Annonser

From → Uncategorized

21 kommentarer
 1. axel permalink

  Sättet du räknar på är ju helt galet.

 2. axel permalink

  Om du gör 3 olika undersökningar och ställer 3 olika frågor kan du ju inte addera antalet procent från vardera undersökning och säga att det blir 57%. För då är det ju 83%x2 + 75% som är FÖR mer invandring/likgiltig inför mängden invandrare vilket blir 241%.

 3. Nationalisten73 permalink

  Axel är du dum eller? Varför skulle man inte kunna räkna så? 10% + 10% = 20%. Till och med sjuklövern borde fatta detta.

  • axel permalink

   Okay då ska vi ha en basic mattelektion här. Om du gör en första undersökning som visar att 20% av de tillfrågade gillar nötter och 80% inte gillar nötter. Sen gör du en till undersökning som visar att 25% gillar nötter och 75% inte gillar nötter. Nu har du två olika undersökningar med olika resultat. Om vi skulle räkna som det gjorts i den här bloggen då skulle man alltså addera 20%+25% och komma fram till att 45% gillar nötter.

   Man inte räkna med procent på det här sättet eftersom att procent är en andel av en helhet. Om vi räknar så som man lär sig att räkna med procent i grundskolan skulle du veta att om du har två undersökningar och vill sammanställa resultaten så måste du räkna ut ett snittvärde. Helt enkelt addera procentsatserna och dela på antalet resultat du har. I det här fallet skulle det visa sig att 20+25/2=22,5. Alltså gillar 22,5% gillar nötter.

   Så om vi antar att resultaten i de tre undersökningarna som hänvisas till i bloggen stämmer och att en röst på SD är samma sak som en röst på att man inte vill ha fri invandring så skulle resultatet bli 17+17+25,2/3=19.07.

   Så det här är enkelt matematik och inte som i blogginlägget ovanför; felaktig matematik.

   • Du räknar ju helt galet…. Jag är veterinär i grunden och har en lång utbildning i botten.. Finns ingen anledning att försöka mästra mig så här….!

  • axel permalink

   Inte mästrat dig på något sätt. Har berättat sakligt vad du gjort för fel. Ditt sätt att räkna på är fel och mitt är rätt.

 4. axel permalink

  Förklara gärna vad du gör med de saknade procenten (dom som då är för invandring eller likgiltiga eller de som röstar på andra partier än SD). Du har inte 57% du har 19%.

  • Snick snack…. Det finns inga saknade procent. Du räknar som du har förstånd till….! Nu är det slut räknat..

 5. axel permalink

  Jag råkar vara utbildad civilingenjör, även om det är helt irrelevant i det här fallet eftersom det rör sig om grundskolematematik du inte bemästrar.

  • Nationalisten73 permalink

   Vad spelar det för roll att du är civil ingenjör? Procent lär man sig i grundskolan. Vissa av oss iaf.

   • Axel permalink

    Sa ju att det var irrelevant.

 6. axel permalink

  Jag försöker en gång till att förklara på vilket sett du har gjort fel. Om Yugov, Sifo och United minds gör en opinionsundersökning var där man kommer fram till att Moderaterna har fått 19%, 21% och 20% så kan du ju inte addera dom tre undersökningarna och påstå att moderaterna skulle få 60% av rösterna om det var val den dagen.
  Detta var bara ett räkneexempel, sånt gillar ni ju oftast, hoppas det gick hem.
  På samma sätt är det om man gör 3 undersökningar och frågar folk om dom gillar invandring eller inte. Bara för att det frågan är en annan blir en matematiken det.

  • Moderaterna kan ju inte få 19, 20 OCH 21 på samma undersökning, det är ju orimligt…. Jag talar om olika undersökningar vilket leder fram till bestämd siffra…. Grundskole mattematik..!

   • Kristin permalink

    du stavar inte ens ordet matematik rätt! Ge dig, Axel har ju rätt, detta är pinsamt!

 7. axel permalink

  Ja du säger att du har två undersökningar som säger 17% och en som säger 25,2%. Right? Tre olika undersökningar. Du kan inte addera procentsatserna från 3 olika undersökningar.

  • Jasså, har herr PK arsle bestämmt att man inte kan göra det….? SKITSNACK…. Vanligt Svenskt bond förnuft….

   • axel permalink

    Det här har inte med politik och göra. Jag ifrågasätter endast hur du räknar just nu. Du måste ju kunna ta kritik när den är saklig?

 8. axel permalink

  Säkrast att du håller dig från att räkna i framtiden. Så slipper vi ha sådana här trådar där jag korrigerar hur du räknar 🙂

  • Du kanske inte ska skriva mer på min blogg så slipper JAG att lära dig enkel mattematik igen…. Jag har viktigare saker för mig….

 9. Bengt permalink

  För det första: ”25,2 + 17 + 17 = 57,2%” stämmer inte. 25,2+17+17=59,2%. När du inte ens kan addera tre tal rätt förstår jag att du har svårt att hajja hur fel du tänker angående din addition av procentsatserna. Men försöker redovisa för dig på ett enklare sätt än vad ”Axel” gjorde här ovan.

  Om du då vänder på dina siffror innebär det ju följande: 25,2% av rösterna är på SD. Det medför att 74,8% inte röstar på SD. 17% vill minska invandring. Det medför (Om vi bortser från de neutrala, då du inte har källor på dina senaste undersökningar) att 83% vill öka eller behålla samma nivå på invandringen.
  Om vi då räknar ihop får vi alltså 74,8%+83%+83%=240,8%
  240,8% är alltså 140,8% mer än befolkningen.

  Den siffra du är ute efter får du istället genom att dela dina 59,2% på det totala antalet procent (Som i detta faller är 240,8+59,2=300%) för att få fram det som procenträkning egentligen handlar om. Andelar:
  59,2/300=0,197 vilket är detsamma som 19,7%. Denna siffra är dock endast relevant om vi utgår från att alla som sympatiserar med SD vill minska invandringen.

  Här kan du lära dig lite om procenträkning: http://www.fritext.se/matte/procent1.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: